SilentDragon

Historie

De leden van Silent Dragon werden getraind in de drakenstijl van het kempo met enkele pentjiak cilat invloeden, die door dhr. Jimmy Bax daarin verwerkt waren. Jimmy Bax besloot na de breuk van de 4 vrienden met de Ying&Yang club de heren verder te trainen en met succes, want 3 van de 4 hebben hun 1e dan examen afgelegd bij Sifu Faulhaber te Ede in 1976.

De naam Silent Dragon werd door Bien Gunning aan de vereniging gegeven, die hij als “bijnaam” had gekregen na een wedstrijd bij de vorige club waar hij de 1e prijs behaalde in het zwaar gewicht. De draak was een ontwerp van Pieta Klootwijk, een schoonzus van Bien Gunning.

Silent Dragon heeft vanaf 1976 aan heel veel wedstrijden meegedaan in verschillende stijlen, bij verschillende bonden en organisaties. De leerlingen van Silent Dragon hebben samen al honderden prijzen in de wacht weten te slepen.

Bij de afdeling Silent Dragon Rotterdam-Zuid worden er kempo voor de jeugd en de senioren boks, thai / kickboks en thaiborobics trainingen gegeven. In Bergschenhoek worden alleen thai / kickbokstrainingen gegeven.

Leave a Reply